עיצוב חדר השינה עפ"י תורת הפנג שואי
תורת הפנג שואי מייחסת חשיבות רבה למיקום חדר השינה ולכיוון השינה המתאים לכל אדם. הסיבה לכך היא ההשפעה האנרגטית שיש למקום בו אנו מבלים שעות רבות מחיינו בכל יום. חדר שינה שעוצב עפ"י עקרונות הפנג שואי יאפשר שינה איכותית ומייצר סביבה זוגית תומכת.
שלושת העקרונות החשובים ביותר לעיצוב חדר שינה עפ"י תורת הפנג שואי-
סדר וארגון- ברור שנעים יותר להגיע בסוף היום לחדר שינה נעים ומסודר, תורת הפנג שואי מתייחסת לסדר חיצוני כיוצר של סדר פנימי, שינה בחדר מסודר תאפשר שינה מעצימה וטובה. כמו כן לפי תורת הפנג שואי יש להשתדל להימנע ממיקום של מה שאינו קשור למנוחה בחדר השינה ולכן לא מומלץ למקם בחדר השינה מכשיר כושר או פינת עבודה. בהמשך ישיר, לשינה טובה נרצה להשתמש באחסון מתחת למיטה למצעים בלבד ולא לאחסון של נעליים למשל.
מיקום הריהוט- לפי הפנג שואי נרצה ליצור בחדר השינה תחושת בטחון ויציבות, לכן נבחר במיטה בעלת ראש מיטה חזק ויציב ונצמידה לקיר. אם יש חלון מאחורי המיטה נקפיד לישון עם וילון או תריסים סגורים. את המיטה נשתדל למקם בעמדה ממנה נוכל לראות את דלת הכניסה אך היא לא ממש מולה, מה שיציב אותנו בעמדת שליטה מרגיעה. טיפ נוסף מתייחס לחדר שינה זוגי (או של מי שמעוניין בזוגיות), עפ"י תורת הפנג שואי יש לאפשר מקום למרחב אישי בזוגיות. נעשה זאת ע"י מיקום המיטה באופן כזה שיאפשר מעבר נוח משני צדדיה.
ממה מומלץ להימנע- האלמנטים העיצוביים הבאים מקשים במיוחד על שינה איכותית ולכן בעיצוב חדר שינה לפי תורת הפנג שואי נשתדל מאד להימנע מהם.
- שינה מתחת לקורה 'חותכת' את הגוף וגורמת, לפי הפנג שואי, לתחושת כובד ולחץ ולכן לבעיות בשינה ובזוגיות, נעשה את המקסימום על מנת להימנע מכך. הדבר נכון גם לגבי שינה מתחת לתקרה אלכסונית נמוכה שמכבידה על הגוף.
- עפ"י הפנג שואי זוויות חדות של רהיטים או קירות הפונים למיטה מתפקדים כ'חיצי רעל' ומקשים על שינה איכותית.
- מראה שהמיטה משתקפת בה היא בעייתית לפי הפנג שואי, זאת מכיוון היא יוצרת שכפול אנרגטי ושינה לא שקטה.
עיצוב חדר שינה עפ"י תורת הפנג שואי מתייחס לחדר השינה כמקום המפלט האישי והזוגי. יישום תורת הפנג שואי בחדר זה ישפיע עלינו במהירות בכל תחומי החיים ובתחום מערכות היחסים באופן מיוחד.
מעצבת פנים ויועצת פנג שואי מוסמכת
אנשים שקראו מאמר זה קראו בנוסף: